tiistai 21. lokakuuta 2014

Mitä syödä, kun ei tee mieli MITÄÄN?

Taas on se päivä, kun ei tee mieli syödä yhtään mitään. On kyllä nälkä, mutta mikään ei maistu. Kaupassa käyminen on tuskaa, kun pyörii osastolta toiselle etsien "helppoa" syötävää- pakkohan jotain on laittaa kurkustaan alas!
 Itse ratkaisin ongelman ostamalla hedelmiä ja vihanneksia, joita on helppo heittää suuhun, kun alkaa siltä tuntua. Jääkaapista löytyi vielä lounaaksi kelpaava porkkana-chili-lihamakaroonilaatikon loppu- samoin viikonlopulta jäänyt salaatin jämä.

 Päivän välipalan ratkaisin onnistuneesti: smootie. Se on helppo nauttia, kun ei tarvitse kuin kulautella ihana juoma suuhunsa ja pian huomaan olevani kylläinen. Smootiessa on lisäksis se hyvä puoli, kun valmistaa sen itse, tietää mitä se sisältää ja siitä saa myös monipuolisen ja ennen kaikkea niin terveellisen kuin tahtoo. Smootien voi valmistaa joko teho- tai sauvasekoittimella. Jos näitä ei löydy keittiön laatikoistasi, yhtä hyvin voit murskata raaka-aineesi vaikka haarukalla ja sekoittaa lusikalla kulhossa kaikki ainekset sekaisin. Helppoa ja nopeaa!

 Jos tuntuu, ettei ruoka maistu ja on kuitenkin nälkä pääset ehkä helpoiten tarkastelemalla mitä kaappisi ovat syöneet ja valmistamalla niistä huippu hyvän smootien. Tässä vielä minun tämän päiväisen flunssan torjunta -smootien resepti. Annoksesta saat mm. ravintokuituja, proteiinia, hiilareita ja marjojen sekä banaanin omaa sokeria. Tällä tehojuomalla jaksat varmasti!


Viinimarja-banaani smootie

1 pieni banaani
2dl mustia ja punaisia viinimarjoja
1dl maitorahkajuomaa
loraus aloe veraa
1dl mustikka-vadelmakeittoa
1dl vettä (niin, että annoksesta tulee juoksevaa; voi olla myös paksumpaa- makuasia)

Valmistaminen on yksinkertaista:
Kaikki ainekset sekaisin tehosekoittimella ja valmista on!
Jos sinun ei ole mahdollista käyttää teho- tai sauvasekoitinta, murskaa banaani ja marjat ensin haarukalla niin hienoksi kuin mahdollista. Lisää sitten kaikki nestemäiset ainekset.Nam nam! Niin terveellistä eikä yhtään lisättyä sokeria!

CARO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti