Kesäinen raparperipiiras

Aikani värkättyä sain testattua uuden reseptin, jonka lopputukseen monet ovat olleet tyytyväisiä. Äärettömän helppo ja ilokseni suhteellisen terveellinen piiras raikkaine makuineen. Kesän raparperipiiras on suussa sulava herkku sunnuntain kahvipöytään. Raparperin sijaan voit käyttää puolukkaa ja muita meheviä marjoja, mielikuvitus on vain rajana!


Raparperipiiras

Pohja

125 g pehmeää voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvä ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 prk (250 g) mascarponea
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl aitoa vaniljasokeria
400 g (7-8 dl) raparperia/puolukoita mitätahansa!

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää muna hyvin sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Painele taikina voideltuun vuokaan.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.
Paista piirakkaa 175 asteessa alatasossa 55min.
CARO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti