Terveysintoilijan omenahillo

 
Syksy on tunnetusti omenoiden aikaa. Meillä ei omia omenapuita ole, mutta anoppilasta sain monta säkillistä upeita valkeakuulaita omenoita. Kauhulla mietin, mitä niille teen, etteivät ne mene pilalle. Tiedossa oli siis hillotalkoot. Tavallisesti omenoita saa pilkkoa kattilan täyteen, eikä hilloa ihmeemmin tule, mutta minä sain kyllä monta kymmentä litraa aikaiseksi omin konstein.
 Koska olen terveysintoilija, en tietenkään lätrännyt hilloon kukkupäin sokeria- tottakai sitä kuuluu laittaa, jotta hillo säilyy, mutta en todellakaan niin paljoa kuin useimmissa ohjeissa kehotetaan.

Terveysintoilijan omenahillo

omenoita - paljon
hillosokeria/taloussokeria
vettä

1. Poista omenoista siemenkodat. Mikäli haluat säästää omenan hyvät ravintoarvot, älä kuori omenoita, sillä suurin osa sen vitamiineista ja flavonoideista on sen kuoressa. Poista ainoastaan huonot kohdat ja pilko omenat. 
2. Kaada kattilaan vettä n. sentin verran ja anna kiehua. Ala lisätä pilkottuja omenan paloja runsaasti.
3. Keitä omenoita kannen alla, kunnes ne alkavat pehmetä. 
4. Soseuta omenat sauvasekoittimella joko aivan sileäksi tai halutessasi voit jättää pureskeltavaa joukkoon, kuten minä tein. 
5. Lisää kattilalliseen (2litran kattila) omenasosetta vain 0,5dl sokeria. Sekoita kauhalla ja anna kiehahtaa. 
6. Nostele sose rasioihin jäähtymään. Kun kattila on tyhjä, lisäät vain taas veden ja toistat ohjeen, kunnes olet saanut tarvittavan määrän hilloa. 
 Soseet voi nostaa jäähtymisen jälkeen jääkaappiin ja sitten pakastaa.
 
Ai että, ja hyvää tuli ;) Omenahilloa voi syödä ihan vain puuron tai jugurtin kanssa, sitä voi laittaa leivälle tai sitä voi lisätä mitä erilaisempiin leivonnaisiin. Miksei sitä voi syödä ihan pelkiltäänkin- jos tykkää.


CARO
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti